God Lights Our way


1e GLOW erg inspirerend en leerzaam!  

Zaterdag 4 november was de eerste bijeenkomst van GLOW in het nieuwe seizoen. Een mooie groep, waaronder ook een een aantal 'nieuwe' jongeren, was naar de naar de kathedraal gekomen voor een uur aanbidding, gevolgd door een programma van verdieping rond het thema: Over de grens....van jouw ontmoeting met Jezus. Gastspreker was zr. Petra van de Missionaries of Charity.

logo glow

We openden de aanbidding met het zingen van “Adoro te Devote”. Momenten van stilte wisselden we af met lezen uit de heilige Schrift en het zingen van liederen die gaan over onze devotie en liefde voor Onze Heer. Denk onder andere aan “Here I am to Worship” en “Breathe”. Het openings- en slotlied zongen we a capella, de andere liederen werden op de gitaar begeleid. Iets voor 20.00 uur werd de aanbidding afgesloten met “Tantum Ergo”.

Over de grens....van jouw ontmoeting met Jezus.

Tijdens het inhoudelijk programma vertelde gastspreker Zuster Petra van de Missionaries of Charity ons hoe je Jezus kunt vinden in de stilte van het gebed. Ze vertelde wat Jezus ons over gebed heeft gezegd, maar ook wat gebed voor de heilige Moeder Teresa betekende. Vervolgens legde zuster Petra ons een aantal vragen voor. Met een hapje en een drankje zijn we in groepjes hiermee aan de slag gegaan. Na afloop hebben we onze bevindingen met elkaar besproken. Met gebed hebben we de eerste GLOW afgesloten. De vragen willen we graag nog even noemen: 

De vragen van zuster Petra voor ons:

  • Wat betekent bidden voor jou?
  • Hoe kunnen we tijd maken voor gebed?
  • Waar kan ik Jezus ontmoeten?
  • Wat voor voornemen kun je maken om te bidden?
  • Wat is de “binnenkamer” waarover Jezus spreekt als Hij ons het Onze Vader leert? 

Wat we graag met je willen delen, is dat bidden niet alleen maar vragen is. Het is veel meer in gesprek gaan met God over jouw leven. In de stilte kun je je het beste op God concentreren om zodoende te ontdekken wat God's plan is voor jouw leven.

Kom jij ook?

De reacties waren overwegend positief. We konden maar moeilijk wegkomen. Het was zeker de moeite waard.
Zaterdagavond 2 december a.s. is de volgende GLOW. 
Hopelijk kun jij er ook bij zijn!

 

GLOW is er voor jou

Ben je een jong volwassene tot 40 jaar en wil je meer weten over jouw katholiek geloof?
Wil je andere jonge christenen ontmoeten?
Kom dan naar GLOW. Laat je inspireren door de rust van aanbidding of juist door het actieve inhoudelijke programma.

Zie ook GLOW nodigt je uit!.