Wie komt ons helpen met schoonmaken van de kerk op zaterdagmorgen

schoonmaak 1

Een opgeruimde en schone kerk vindt iedereen prettig en met een kleine club mensen deden we dit elke twee weken op de zaterdagmorgen.
De vraag aan parochianen om eens te komen helpen heeft tot nu toe weinig hulp op geleverd.

We hebben nu dus besloten om het schoonmaken in de kerk 1 keer in de maand te gaan doen, hopelijk zijn er mensen die ons komen helpen.
Dat hoeft niet elke maand maar als u eens kan op de dagen dat we schoonmaken bent u van harte welkom.

We beginnen om 9.15 tot uiterlijk 11.00 uur en het is niet alleen schoonmaken, we drinken meestal zo rond 10.00 uur samen een kopje koffie.
Er is altijd wel wat te doen, van opruimen van de knielkussen, oprapen van papiertjes, bijlagen of andere boekjes die zijn blijven liggen tot en met stofzuigen van de gangpaden of het priesterkoor, maar ook de zijkapellen eens extra schoonmaken of de biechtstoelen enz.

De zaterdagen voor dit jaar dat we schoonmaken zijn:
Zaterdag 23 maart
Zaterdag 20 april
Zaterdag 25 mei
Zaterdag 29 juni
Zaterdag 27 juli
Zaterdag 24 augustus
Zaterdag 21 september
Zaterdag 26 oktober
Zaterdag 30 november
Zaterdag 28 december

Het staat altijd vermeld op de homepage van onze website en mocht er door omstandigheden er iets tussen komen dat we niet terecht kunnen wordt dat ook op de site vermeld.

Maar ook als u niet op zaterdagmorgen kan helpen kan u toch iets doen, al is het maar om na de viering de knielkussentjes op zijn plaats terug te hangen of leggen, en  als er iets op de grond is gevallen dit even op te ruimen.
Kleine dingetjes maar als wij dat op zaterdag niet meer hoeven te doen hebben we tijd voor andere schoonmaakklussen

U hoeft zich niet aan te melden, de koordeur aan de Mathenesserlaan is vanaf 9.15 uur open en dan is er altijd iemand die weet wat er gedaan kan worden.

Marlies Schmitz
27-02-2019