Indrukwekkende uitvaart van Ruud Lubbers

Placaat Lubbers

De familie van de dinsdag begraven oud-premier Ruud Lubbers is dankbaar voor alle condoleances en andere uitingen van medeleven na het overlijden van de staatsman, vorige week woensdag.
“De overweldigende belangstelling voor Ruud heeft ons, eerlijk gezegd, wel een beetje overvallen – en heel erg goed gedaan”, zegt zijn weduwe Ria Lubbers.


Tijdens de Pontificale Eucharistieviering bij de uitvaart van Rudolphus Franciscus Marie Lubbers in de HH. Laurentius en Elisabethkathedraal waren
de drie nog levende oud-premiers, Van Agt, Kok en Balkenende, aanwezig evenals de ministers van Staat, diverse bewindslieden en veel prominenten van Lubbers’ partij CDA.
Verder de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en verschillende senatoren en andere politici met wie Lubbers samenwerkte, zoals Elco Brinkman, Wim Deetman en oud-burgemeester Bram Peper.
Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb was aanwezig. Premier Rutte was een van de sprekers tijdens de plechtigheid.
Bisschop Mgr. J.H.J. van den Hende celebreerde de Eucharistieviering, in aanwezigheid van kardinaal Simonis en de bisschoppen Bär en Van Luyn.

https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/algemeen-nieuws/mis-van-requiem-voor-oud-premier-ruud-lubbers-in-zijn-geboortestad-rotterdam

 

Ton LIndeman
22-02-2018

Afdrukken E-mail