parochiemagaZIN

Introductie nieuw parochieblad verschoven 

Zoals gepubliceerd in Math Maandelijks van September, heeft het parochiebestuur besloten dat de huidige Math Maandelijks vervangen moet worden door een nieuw parochieblad. De introductie van het nieuwe parochieblad is vooruitgeschoven en staat nu gepland voor Pasen 2018.

Aanvankelijk was het de bedoeling dit nieuwe blad uit te brengen aan het begin van het kerkelijk jaar, aan het begin van de Advent: dit nummer dus! De introductie is echter verschoven naar Pasen 2018.  

Knoppencursus
De reden van het vooruitschuiven is eenvoudig. De hulpmiddelen die de Zalige Zalm aanbiedt voor het opmaken van het blad gaan wijzigen. Van zogenaamde ‘Editor’, een on-line hulpmiddel om het blad op te maken, is onlangs een geheel vernieuwde versie gepresenteerd. En derhalve zal ook de ‘knoppencursus’ om met de Editor te kunnen werken gaan veranderen. Omdat het niet doelmatig is te gaan leren werken met een Editor die vervangen wordt, is besloten de introductie te verschuiven naar april 2018, met Pasen ook veel kerkbezoekers, dus veel aandacht!

Extra voorbereidingstijd
Dit vooruitschuiven betekent ook 4 maanden extra voorbereidingstijd. Dat geeft tijd om na te denken over de werkwijze en samenstelling van de redactie: een professioneler blad met een professionelere redactie. En het betekent ook dat u 4 maanden extra krijgt om een mee te doen aan de prijsvraag  Nieuw parochieblad, nieuwe naam.

De Werkgroep Communicatie is druk met de voorbereiding. Misschien komen ze bij u ook wel vragen om een beetje hulp (u kunt zich natuurlijk ook spontaan aanmelden via communicatie@kathedraalrotterdam.nl).

Meer informatie over het parochieblad op de pagina Parochieblad.
Inzendingen voor de prijsvraag Nieuw parochieblad, nieuwe naam.

 

Terug naar boven

 (ghf : 19-11-2017)


 

Afdrukken E-mail