parochiemagaZIN

Nieuw parochieblad in December


Zoals wellicht bekend, het parochiebestuur heeft besloten dat de huidige Math Maandelijks vervangen moet worden door een nieuw parochieblad. Een professioneel ogend full color maandmagazine zal ervoor in de plaats komen, een parochiemagaZIN ondersteund door De Zalige Zalm.
Dit nieuwe parochieblad, krijgt een nieuwe naam. Welke? Hiervoor is een prijsvraag!

de kleine JohannesU bent misschien zelf ook wel bekend met dergelijke uitgaves van de Zalige Zalm. Ook in onze kerk vindt u regelmatig De Kleine Johannes, het parochieblad van onze buren, de Johannes-parochie. Het juli-nummer vindt u hier, dan heeft u een indruk hoe het eruit kan zien. Overigens zijn er ook hele andere voorbeelden, op de site van De Zalige Zalm diverse inkijkbladen te zien.

Vlak voor de zomervakantie heeft de Zalige Zalm een presentatie gegeven aan het parochiebestuur en de Werkgroep Communicatie. De meerderheid was hier zeer positief over. Vooral de getoonde veelzijdigheid in lay-out, het gebruik van stockfoto's, artikelen van correspondenten (zoals o.a. uit Rome) en last but not least de jeugdpagina op de achterzijde.
De eerste editie van ons nieuwe parochieblad gaat in december verschijnen. Veel kerkbezoekers, dus veel aandacht!

Nu de keuze is gemaakt voor een nieuw blad, is het belangrijk het tijdpad te volgen voorafgaande aan de introductie. Bijvoorbeeld ook de 'knoppentraining' om redactieleden te ondersteunen in de kennis over het maken van de gewenste artikelen. Een voorbereiding van drie maanden is nodig om het gewenste doel te kunnen bereiken.

Aan deze voorbereiding wordt hard gewerkt door de Werkgroep Communicatie. Misschien komen ze bij u ook wel vragen om een beetje hulp (u kunt zich natuurlijk ook spontaan aanmelden via communicatie@kathedraalrotterdam.nl). Immers , het parochieblad is en blijft voor en door alle parochianen. We houden u op de hoogte, kom nog eens terug op deze pagina!

 

Prijsvraag

 Vraag  :  Wat is een geschikte naam voor het nieuwe parochieblad
 Prijs  :  Exclusieve Laurentius-kaars

Richtlijnen

Voor de naam van een nieuw parochieblad zijn een aantal richtlijnen:

  • Duidelijke link met de parochie
  • Goed klinkend, makkelijk uitspreekbaar en makkelijk te onthouden
  • Nog niet gebruikt door een andere organisatie

  • Bonus: herbruikbaar, de naam is (met een kleine aanpassing) ook bruikbaar voor eventuele andere informatieve uitingen van onze parochie zoals een wekelijkse nieuwsbrief, mailing ed

De naam van het huidige parochieblad, Math Maandelijks, voldoet redelijk goed aan de richtlijnen. (misschien dat Math als verwijzing naar adres van de kerk, Mathenesserlaan, niet voor nieuwkomers direct duidelijk is).

Meedoen

Heeft u suggesties voor een nieuwe naam voor het nieuwe parochieblad, laat het ons weten!
Uw inzendingen moeten binnen zijn op uiterlijk 19 november.
De Werkgroep Communicatie kiest uit de inzendingen een naam. Over deze keuze wordt verder geen discussie gevoerd.

Meedoen is makkelijk, vul het formulier hieronder in. 

Bekendmaking winnaar

Bekendmaking van de nieuwe naam op zondag 3 december, de verschijning van het eerste nummer van het nieuwe parochieblad.  In dat eerste nummer zal ook de winnaar van de prijsvraag bekend worden gemaakt.

 


Prijsvraag: Nieuw parochieblad, nieuwe naam

Een goede naam voor ons nieuwe parochieblad is...

 

 

Terug naar boven

 (ghf : 27-08-2017)


Afdrukken E-mail