Start cursus Vrijwilliger in de kerk in februari


banner-pastorale school


Doet u al vrijwilligerswerk in onze parochie of gaat u dat dit jaar nu echt doen, dan is de inleidende cursus Vrijwilliger in de kerk van de Pastorale School iets voor u. Ervaring leert namelijk dat vrijwilligers meer plezier en voldoening van hun werk hebben, als ze hiervoor voldoende kennis en vaardigheden hebben.

Kennis en ervaring opdoen voor vrijwilligerswerk in de kerk, dat is precies het doel van de Pastorale School. Als u wilt beginnen met de Pastorale School, of u zich hier eerst op wil oriënteren, dan is de cursus Vrijwilliger in de kerk een goed begin. De eerstvolgende cursus start tweede helft van februari in Den Haag en er is nog plaats.

Bij Vrijwilliger in de kerk gaat het om Reflectie en kennisverwerving over de rol van vrijwilligers in de parochie en is speciaal bestemd voor mensen die nog helemaal geen pastorale scholing hebben. In vijf avonden komen verschillende thema’s aan de orde: geloof en motivatie, roeping als vrijwilliger, pastorale werkvelden: dienen, leren, vieren en pastoraat, verschillende ambten en functies in de kerk en de rol van de kerk in de wereld.

Oud-deelnemers uit onze parochie spreken over inspirerende avonden. Vooral verrijkend om met vrijwilligers van andere parochies ervaringen te delen en samen na te denken over de vraag: wat betekent het vrijwilliger in de kerk te zijn voor mij en voor mijn geloofsgemeenschap.
Een aanrader voor elke vrijwilliger in onze parochie!

Interesse?
Geïnteresseerd in deze inleidende module Vrijwilliger in de kerk? Laat het weten bij het secretariaat (010-4772752, email kathedraal@planet.nl). Na instemming van de pastoor, zal de Coördinator met u de aanmelding verzorgen. De kosten van de Pastorale school zullen worden betaald door de parochie.
De cursus begint al snel, dus geef u snel op!

 

 

Cursus Vrijwilliger in de kerk: Praktische info

De cursusdata zijn dinsdag 21 februari, 7, 21 en 28 maart en 4 april 2017.
De cursusavonden duren van 19.30 – 22.00 uur. 
Plaats van samenkomst is de parochiezaal van de Marthakerk, De Bockstraat 58, Den Haag. 
De cursuskosten zijn voor rekening van de parochie. 

Mocht u deze keer niet kunnen, maar u hebt wel interesse, laat het dan ook weten. 
Bij voldoende belangstelling (8 personen) kan deze module zelfs in onze eigen parochie gegeven worden. 
Meer informatie op de website van het Bisdom: http://www.bisdomrotterdam.nl bij Pastorale School

 

 

 

 (ghf : 31-01-2017)

 

Afdrukken E-mail