Jongerengroep LaurElis

Regelmatig hoort u na de H. Mis de mededeling dat Jongerengroep LaurElis weer een bijeenkomst heeft. Wellicht is het voor u niet altijd even duidelijk wie of wat LaurElis nu precies is.


Eind 2007 zijn enkele enthousiaste jongeren bij elkaar gekomen vanuit de gedachte dat er iets voor de jongeren in onze parochie georganiseerd moet worden. Dit resulteerde in het ontstaan van LaurElis; zoals u begrijpt is dit een samenstelling van onze patronen Laurentius en Elisabeth.


Na een periode kreeg de groep de huidige vorm. Dat wil zeggen: een groep voor jongeren van 14 jaar en ouder die een keer in de maand bij elkaar komen. Per drie maanden hebben wij een overkoepelend thema  dat  wij in die maanden uitwerken om tot verdieping te komen. Per maand hebben wij een andere insteek. Er is een verdiepende bijeenkomst; hierin geeft een van ons, of een gast, een inleiding en daarna gaan wij met elkaar in gesprek. Vervolgens hebben wij een creatieve bijeenkomst waarin wij met andere ogen naar het thema kijken en dit vorm geven door samen iets te creĆ«ren; hierbij kunt u denken aan schilderen, het maken van een rozenkrans of een lied schrijven. Als afsluiting van het thema hebben wij  een filmavond. Drie verschillende avonden, met verschillende uitgangspunten, waardoor een onderwerp meer gaat leven.


Deze avonden, waarvan de pijlers Geloof, ontmoeting en gezelligheid zijn, is niet het enige dat LaurElis doet. Ook gaan wij naar de verschillende activiteiten in het bisdom en in het land. Hierbij kunt u denken aan de jaarlijkse Katholieke-Jongerendag, de diocesane Palmzondagviering en het jongerenprogramma van de Stille Omgang.


LaurElis bestaat nu uit ongeveer tien jongeren. Soms komen er veel mensen mee en zitten wij op een avond met twintig jongeren en andere keren zijn sommigen verhinderd en zijn  wij met wat minder bij elkaar. Al met al zijn het altijd ontspannen, gezellige avonden waarin we samen ons prachtige Geloof mogen delen en vormgeven.
Hopelijk is er nu  enigszins een beeld  ontstaan wat die maandelijkse mededeling betekent.


Elke eerste vrijdag van de maand komen wij bij elkaar. Mocht u een jongere kennen die een keer wil komen kijken, of ben jij iemand die het leuk vindt om andere Katholieke jongeren te ontmoeten, wees welkom!


https://www.facebook.com/pages/LaurElis/234913856589121

Afdrukken E-mail