10 Koeien voor Pakistan

Koeien voor Pakistan


Het is al weer even geleden dat er in de kerken van de federatie RRM actie gevoerd werd voor de christenen in Pakistan.
Een korte beschrijving van het vastenactie project:
De parochiefederatie Rotterdam Rechter Maasoever is in contact gekomen met een organisatie in Pakistan die vervolgde christenen helpt: Human Friends Organisation (HFO).
De directeur Sajid Christopher, een activist voor mensenrechten, was in Rotterdam en heeft de MOV-groepen gevraagd mee te helpen om in het dorp Kushnur een zorgboerderij op te zetten voor slachtoffers van godslastering en gedwongen bekering. Men wilde graag geld voor een aantal melkkoeien en zo’n  koe kost in Pakistan omgerekend € 1376,-.

bedrag

Op woensdag avond  14 juni mochten we het geschatte totaal bedrag van € 15.000,00 overhandigen aan Sajid Christopher van de Human Friends Organization (HFO)
De vastenactie heeft hieraan € 3000 bijgedragen.
Van dit bedrag kunnen er dus zeker 10 melkkoeien gekocht worden.


IMG 3362Het was een gezellige bijeenkomst. Iedereen vertelde hoe hij of zij in de parochiekerk de actie vorm gegeven had.
De koe stond hierin centraal want daar ging het om.
Folders en posters waren gemaakt, want het is onze “eigen” actie, en er was geen materiaal via de vastenactie voorhanden.
Er werden potloden met een kaartje van de actie en koetjesrepen op kaartjes met het rekeningnummer waarop je het geld kon doneren, uitgedeeld aan de parochianen enz…
Er werden vastenmaaltijden gehouden, en bijeenkomsten georganiseerd.
Bij het Steiger stond  gedurende een aantal dagen tijdens de vastenactie een levensgrote koe voor de kerkdeur.
In de Bernadetteparochie stond een iets kleiner koe, evenals in de Pax Christi.
In de Hildegardiskerk stond een gehaakte koe symbool voor de actie. Deze koe werd nu aan Sajid overhandigd om mee naar Pakistan te nemen, om daar een plaatsje te krijgen in de zorgboerderij en waar de kinderen mee kunnen spelen.


Met hulp van velen was het een geslaagde actie, en iedereen werd dan ook door Sajid uitvoerig bedankt voor zijn inzet.
Sajid was vooral geroerd door het feit dat mensen in Nederland zich zo hebben ingezet voor de christenen in Pakistan. Iedereen heel veel dank.


Er waren natuurlijk ook kritische vragen b.v. of het gebied waar de boerderij komt wel veilig is.
Sajid verzekerde ons “Het is een veilig gebied”. De boerderij is gelegen bij een dorp waar al gedurende meer dan 100 jaar christenen hun eigen grond hebben en vreedzaam samenleven met moslims , hindoes en sikhs.
Ook hebben we gevraagd of we op de hoogte konden blijven over de voortgang van het project.
Dat werd volmondig beaamd. We houden u op de hoogte, want de christenen in Pakistan hebben een warm plekje gekregen in ons hart.

MOV 2017