Ontvang het zegel van de Heilige Geest

Vormsel

Zondag 21 mei zal onze bisschop Mgr. Van de Hende in de kathedraal het Sacrament van het Vormsel toedienen aan jongeren uit parochies van Rotterdam Rechter Maasoever.
Onder hen ook tien uit onze eigen parochie.

Elke zondag krijgen de vormelingen in onze parochie de vormselcatechese van het duo Limarley Kingsale en Octavio dos Santos.

Wekelijks houden zij ons hier op de hoogte.

Blog: Vormelingen in voorbereiding 

Laatste update:  27 maart 2017  (2 van 10)


1) Zondag 19 maart : Kennismaking

De bijeenkomst begint om 12:30 in de Laurentius-zaal, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om eerst naar de Eucharistieviering te gaan. Het is een gezamenlijke bijeenkomst van de vormelingen, hun ouders en de begeleiders. Dit is voornamelijk bedoeld om met elkaar kennis te maken en wat praktische zaken te bespreken.


2) Zondag 26 maart : Eerste les

Om 12:30 als de parochianen in de Elisabethzaal koffie drinken, verzamelen de vormelingen zich in de Laurentius-zaal. De voorbereiding gaat nu echt beginnen. De vormelingen interviewen elkaar om elkaar wat beter te leren kennen. Ook de pastor komt even langs om meer persoonlijk kennis te maken. Deze week gaat het over de Sacramenten: wat is een Sacrament, welke zijn er? Wat betekenen ze eigenlijk? Het lijkt basiskennis, is het ook, maar het is wel goed ervoor te zorgen dat iedere Vormeling deze basiskennis heeft.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mail